PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Sedmo kolo je prvo u kojem trener ili predstavnik kluba nije dobio karton

Od ove sezone sudije mogu pokazati žuti ili crveni karton svakome ko sjedi na klupi, a pročitajte koja ekipa je najviše puta do sada kažnjena, te koji je sudija pokazao najviše kartona.

Kao što je poznato, od ove sezone sudije mogu pokazati žuti ili crveni karton svakome ko sjedi na klupi, treneru, njegovim pomoćnicima, doktorima i ostalim predstavnicima kluba. Već od prvog kola su sudije u našem prvenstvu počele sa primjenom novog pravila, pa su tako žute kartone dobili trener Sarajeva Husref Musemić i pomoćni trener Željezničara Almir Memić.

U drugom, trećem i petom kolu predstavnici klubova dobili su po jedan žuti karton. Najviše kartona za predstavnike klubova u jednom kolu viđeno je u četvrtom i šestom kolu, kada su sudije po tri puta javno opomenule lica na klupama.

Husref Musemić je jedini trener koji je dobio dva žuta kartona i kojem prijeti suspenzija, a po dva kartona su dobili i predstavnici Željezničara (Memić i Gušo), te Čelika (Seferović i Cimen). Lica koja sjede na klupama Tuzla Cityja, Zrinjskog, Borca i Slobode još uvijek nisu dobila žuti karton.

Kada su u pitanju sudije, Elvis Mujić, Sabrija Topalović i Mateo Musa su dva puta pokazali javnu opomenu nekom od trenera, pomoćnika ili ostalih lica na klupi. Goran Paradžik, Zoran Grbić, Haris Kaljanac, Aleksandar Njegomirović i Dragan Petrović su po jednom opomenuli predstavnika nekog kluba.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P