PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Tuzla City se zvanično oprostio od petorke

Tuzla City je putem zvanične stranice objavio odlazak pet igrača koji su prošle sezone nosili dres ovog kluba.

foto: FK Tuzla City

Nakon što je Mirsad Ramić potpisao za Tuzla City, počeli su i odlasci iz ovog premijerligaša, koji naredne sezone želi sklopiti još konkurentniju ekipu nego je to ovaj put bio slučaj.

Dejan Širanović, Edin Murga, Denis Čomor, Slavko Brekalo i Ensar Hajrović slobodni su pronaći novu sredinu, a u Tuzli su se ovim igračima zahvalili za njihov doprinos tokom minule sezone.

Najviše je od njih igrao Denis Čomor, koji je upisao 24 premijerligaška nastupa i prebacio je brojku od 200 nastupa u elitnom rangu našeg fudbala u karijeri. Zbog toga bi se njega moglo i naredne sezone očekivati u nekom premijerligaškom klubu.

Edin Murga je u 20 nastupa upisao pogodak i 2 asistencije, dok je Slavko Brekalo koji je stigao u januaru odigrao devet cijelih utakmica, ali je povjerenje struke izgubio nakon poraza od Krupe u gostima u 28. kolu, pa više nije igrao.

Dejan Širanović je odigrao 15 utakmica u kojima je zabilježio po gol i asistenciju, a Ensar Hajrović koji je stigao u januaru upisao je samo pet nastupa.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P