PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

(VIDEO) Frane Čirjak: Možda ne bismo prošli da sam dao gol, drago mi je što nisam!

Veznjak Zrinjskog Frane Čirjak je bio naš sagovornik nakon što je njegov tim sa 2:1 poslije produžetaka eliminisao Utrecht.

Veznjak Zrinjskog Frane Čirjak mogao je biti tragičar svog tima u večerašnjoj pobjedi od 2:1 nad holandskim Utrechtom. U 44. minuti promašio je šansu da svom timu donese vodstvo, a nedugo nakon njegovog promašaja gosti su poveli. Čirjak se u izjavi za naš portal prisjetio te šanse.

“Do prvog gola sam razmišljao samo o šansi koju sam propustio. Možda ne bismo prošli da sam ja dao taj gol, nikad se ne zna. Drago mi je na neki način što nisam pogodio! Bitno je da mi pobjeđujemo, nebitno je ko daje golove i stvara šanse. Potcijenili su nas, bili su bahati u najavi utakmice i zbog tog nam je pobjeda još mnogo draža”, kazao je Čirjak, koji je odličnu partiju pružio i u prvom meču.

Njegov tim u trećem pretkolu igra protiv Malmoa, a taj meč će se morati igrati na Pecari jer Stadion pod Bijelim brijegom ne ispunjava uslove. No, to Čirjaka ne brine, jednako kao što ga ne brinu pitanja o potencijalnom umoru zbog teškog rasporeda njegovog tima.

“Gdje god da igramo, publika će doći, bio to Stadion pod Bijelim brijegom, Pecara ili neki treći. Ne brinem se ni zbog umora pred duel na Grbavici. Ima nas 23-24 podjednaka igrača, neko ko danas nije bio u kadru igrat će protiv Želje. Nema nezadovoljnih, atmosfera u ekipi je dobra tako da mene nije strah”, kazao je na kraju Čirjak.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P