PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

(VIDEO) Velež se muči u oba smjera, ceh je platio Ibro Rahimić

Nakon poraza od Čelika, Ibro Rahimić je zadnju liniju tima ocjenio katastrofalnom, dok je malo blaži bio prema ofanzivcima za koje je konstatovao da im je potrebno mnogo šansi da postignu pogodak.

Mostarski Velež jedina je ekipa bez bodova nakon prva tri kola PLBiH. Ako je gostujući poraz protiv Zrinjskog na neki način bio očekivan, onda sigurno domaći porazi od Mladosti i Čelika nisu. Bar ne za one kojima je Velež u srcu i koji su bili uvjereni da ekipa Ibre Rahimića ima ekipu dostojnu borbe za plasman u gornji dio tabele. Očigledno je i sam Rahimić bio opčinjen dobrim igrama ekipe u nižem rangu pa su uoči nove sezone dovedena samo dva nova igrača (Ćivić i Hasanović) da pojačaju ekipu za PLBiH. Pomalo čudi da je Rahimić dopustio takvo nešto jer on ima iskustvo treniranja ekipe u Premijer ligi (Mladost DK), a mnogo njegovih igrača nikada ranije nije igralo u najjačem rangu fudbala u BiH.

Nakon dva uvodna poraza ekipu su pojačala još tri igrača čije debitantske utakmice u crvenom dresu očekujemo u nastavku sezone. Nema sumnje da u Veležu ima kvalitetnih i zanimljivih igrača ali oni evidentno kao ekipa nisu bili spremni za Premijer ligu, ni taktički ni mentalno.  

Nakon poraza od Čelika, Ibro Rahimić je zadnju liniju tima ocjenio katastrofalnom, dok je malo blaži bio prema ofanzivcima za koje je konstatovao da im je potrebno mnogo šansi da postignu pogodak. Pomalo prestrogo prema defanzivcima jer odbrana u modernom fudbalu nije samo zadnja linija već svih 11 igrača na terenu. Na dnu teksta prilažemo video u kojem se vidi da je kod prvog primljenog gola protiv Čelika vezni red mogao mnogo bolje reagovati. A valjda je jasno da za drugi gol koji je primljen nakon prekida moraju odgovarati svi, a ne samo četiri igrača zadnje linije. Svakako stoji i konstatacija Rahimića da se odbrana nepotrebno uvlači u svoj kazneni prostor odnosno u peterac što se vidi kod prvog primljenog gola.

Trio iz odbrane, Zeljković, Dario i Ćivić, imao je 32 pogrešna pasa protiv Čelika što je mnogo za ekipu koja insistira na organizaciji napada kroz pas iz odbrane. Centralni vezni Hasanović i Ćosić nisu se mogli nametnuti protiv Jamaka i ostatka veznog reda Čelika, a rezervista Vehabović koji je preuzeo organizovanje igre u drugom poluvremenu, imao je procenat uspješnih pasova od svega 53%. Fajić je bio jedini iole raspoložen igrač u napadu Veleža ali jednostavno nije imao podršku saigrača. Brandao je izgubio 12 od 21. duela u kojem je učestvovao a još gori podaci vezani su za imena Berishe i Behrama. Berisha je za 90 minuta ušao u 9 duela od čega je 8 izgubio, dok je Behram 10 puta bio u duelu i 9 puta ih izgubio, uz napomenu da je zamijenjen na poluvremenu.

Ibro Rahimić je podnio ostavku i čeka se zvanična potvrda da će Feđa Dudić preuzeti trenersku palicu i vjerovatno već u subotu u Tuzli protiv Slobode debitovati kao novi trener Veleža.  

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P