PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Željezničar i Borac remizirali na otvaranju sezone

Treneri obje ekipe, Amar Osim i Branislav Krunić, komentarisali su utakmicu na press konferenciji.
Željezničar Borac

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkzeljeznicar.ba

Željezničar nije uspio upisati tri boda na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH. Iako su pokazali želju i pokušali su napadačkom igrom da savladaju Lučića, gosti su se ipak uspjeli odbraniti i osvojiti bod u povratničkom nastupu u PLBiH. Treneri su poslije utakmice na press konferenciji dali svoj komentar utakmice.

Branislav Krunić: “Početak prvenstva je uvijek u nekom grču i iščekivanju nečega što ne znate šta vas očekuje. Za nas je bio težak i kvalitetan protivnik, na teškom gostovanju. Mi smo to znali i oni su to na ovoj utakmici i pokazali. Diktirali su tempo i kontrolisali igru, a mi smo došli da se odbranimo, da iz nekih kontri i polukontri postignemo pogodak. Uspjeli smo se odbraniti, nismo uspjeli napraviti kontru i ja mogu biti zadovoljan startom prvenstva jer smo na Grbavici uzeli bod protiv kvalitetnog Željezničara.”

Amar Osim: “Kada protivnik kaže da mu je prvi plan bio da se odbrani a drugi da pokuša da napadne, a da u drugom nije uspio, to govori kako je utakmica tekla. Mi smo čitavu utakmicu imali kontrolu, u nekim dijelovima apsolutnu, u nekim dijelovima prilično, ali nismo stvorili prevelik broj šansi u odnosu na toliku kontrolu i to je činjenica. Stvorili smo dovoljno dobrih situacija da smo mogli lagano postići neki gol. U trenutku kada smo imali najveći pritisak, petnaest minuta prije kraja, kada su se oni počeli grčevito braniti, da ne kažem bezglavo, imali smo peh da dobijemo crveni karton, koji je vjerovatno bio opravdan. Onda do kraja ne znaš šta da radiš, imaš ekipu koja je na koljenima a ti si sa igračem manje. Bilo je do kraja par situacija gdje smo mogli nešto napraviti, nismo, nije bio danas naš dan. Ako bude ovakav pristup i kontrola u narednim utakmicama, čisto sumnjam da će protivnik biti ovako čvrst.”

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P