PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Zvijezda 09 ekspresno imenovala novog trenera

Nakon ostvarenog cilja i opstanka u Premijer ligi BiH, čelnici Zvijezde 09 nisu uspjeli dogovoriti dalju saradnju sa trenerom Milenkom Bošnjakovićem.

Foto: micromreza.com

Nakon ostvarenog cilja i opstanka u Premijer ligi BiH, čelnici kluba iz Etno sela Stanišići nisu uspjeli dogovoriti dalju saradnju sa trenerom Milenkom Bošnjakovićem. Na klupskoj stranici su objavili kako se zahvaljuju Bošnjakoviću za izvanredne rezultate koje je ostvario sa ekipom u netom završenoj sezoni, i poželjeli su mu puno sreće u nastavku karijere.

Vodstvo kluba nije mirovalo, pa je zamjena ekspresno pronađena. Zvijezda 09 je za novu takmičarsku sezonu u Premijer ligi BiH dogovorila saradnju sa Borisom Savićem, doskorašnjim trenerom Jedinstva iz Žeravice. Savić je svojim radom i angažmanom uveo Jedinstvo iz Druge u Prvu ligu Republike Srpske, što je bio dovoljan razlog da mu Zvijezda 09 pruži priliku da se dokaže i u najvećem rangu takmičenja.

Zvijezda 09 će biti tek drugi klub na čijoj će klupi sjediti ovaj mladi trener (rođen 18.01.1988.), a u igračkoj karijeri je u Premijer ligi BiH nosio dresove Laktaša, Borca, Rudara iz Prijedora i Olimpica.

Osim vijesti o imenovanju novog trenera, iz Zvijezde 09 su saopštili kako je klub napustilo devet igrača kojima je istekao ugovor po okončanju sezone. Zvijezdu 09 su napustili Miloš Nikolić, Dušan Babić, Ermin Huseinbašić, Miljan Govedarica, Predrag Zekanović, Amer Osmanagić, Marko Anđić i Marko Bašanović. Predsjednik kluba Boris Stanišić se zahvalio igračima na svemu što su uradili za klub i poželio im je sreću u daljoj karijeri.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P