PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Josip Barišić je sve bliže velikom rekordu!

U današnjem susretu između Širokog Brijega i Slobode defanzivac domaćih slavi veliki jubilej.
Josip Barišić

Foto: Faktor

Defanzivac Širokog Brijega Josip Barišić se, bez ikakve sumnje, može smatrati ikonom Premijer lige BiH. Barišić je u domaćem prvenstvu debitovao u dresu Posušja u sezoni 2002/2003, u prvom kolu u porazu od Sarajeva rezultatom 4:0 na Koševu. Do kraja te sezone skupio je još 32 nastupa, a trenutno igra svoju petnaestu sezonu u Premijer ligi BiH.

Tri sezone je proveo u dresu Posušja, nakon čega je otišao u Zagreb. Ipak, samo jednu sezonu kasnije vraća se opet u Posušje, čiji je član bio narednih godinu i po dana. U zimskom prelaznom roku u sezoni 2007/2008 dres Posušja zamijenio je dresom Širokog Brijega, za koji je upisao nastup u deset sezona.

U Širokom Brijegu se u prvom mandatu zadržao tri godine, do januara 2011. godine, kada je prešao u splitski Hajduk. U Hajduku se nije uspio nametnuti, a jedan dio karijere je proveo i u hrvatskom drugoligašu Imotskom. U julu 2013. godine se vraća u Široki Brijeg, čiji je i danas član.

Barišić je za Posušje u Premijer ligi BiH odigrao 123 utakmice i postigao je sedam golova. Za Široki Brijeg Josip Barišić je odigrao do sada 227 utakmica i postigao je 3 gola. Ukupno gledano, iskusni defanzivac je u Premijer ligi BiH trenutno na brojci od 350 odigranih utakmica, što mu je dovoljno za treće mjesto po broju nastupa svih vremena.

Prvo mjesto drži Bojan Regoje, koji je odigrao 354 utakmice, a drugi je Wagner Santos Lago, koji je odigrao 352 utakmice. Jasno je da će, ukoliko Barišić odigra još pet utakmica u domaćem prvenstvu do kraja ove sezone, on postati apsolutni rekorder po broju odigranih utakmica u PLBiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P