PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Bošnjaković novi trener Tuzla Cityja, Samir Muratović novi sportski direktor

FK Tuzla City potvrdio je danas putem zvanične stranice dovođenje tandema Milenko Bošnjaković-Samir Muratović u klub.
milenko-bosnjakovic-tuzla-city

foto: FK Tuzla City

Milenko Bošnjaković je novi trener Tuzla Cityja, a Samir Muratović je novi sportski direktor ovog kluba, odlučila je uprava kluba, što je potvrđeno na zvaničnoj stranici ovog premijerligaša.

Tuzla City je prošlu sezonu okončao na desetom mjestu u Premijer ligi BiH, a nedugo po njenom završetku, trener Mirza Varešanović je odlučio podnijeti ostavku. Na mjestu trenera tuzlanskog tima naslijedio ga je doskorašnji trener Zvijezde 09, koji je sa semberskim timom ostvario sjajne rezultate i uspio ga je ostaviti u Premijer ligi BiH.

“Vratio sam se kući, u moju rodnu Tuzlu i jako sam sretan zbog toga. Ne samo da sam se vratio u svoju Tuzlu nego i u svoj klub u kojem sam proveo četiri sezone, i koji sam odveo iz najnižeg ranga do Prve lige FBiH”, kazao je Bošnjaković na predstavljanju.

Njegovi asistenti će ostati isti kao i kod Mirze Varešanovića, pa će stručni štab uz Bošnjakovića činiti Samir Adanalić, Selver Ahmetović, Mirsad Dedić i Jasmin Zahirović.

S druge stane, sportski direktor Samir Muratović imao je funkciju skauta za ekipu Sturma iz Graza, ali odlučio se okušati u novoj ulozi, te je stigao u tuzlanski tim.

Cijelo proljeće sam bio prisutan kao sportski savjetnik, jer sam bio zvanično angažovan u Sturmu, no sada sam ovdje. Smatram da smo angažovali kvalitetnog trenera koji je vodeći Zvijezdu 09 pokazao da zna svoj posao. Što se tiče igračkog kadra, razgovarat ćemo prvo sa igračima kojima je istekao ugovor, a onda i sa potencijalnim pojačanjima. Naša je želja stabilizacija kluba, više nikada ne želimo doći u situaciju da se borimo za opstanak, kazao je Muratović.

Tuzlanski klub je najavio i početak priprema za narednu sezonu, a one će startati 10. juna.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P