PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Amar Osim: Od prve minute se vidjelo da nešto nije kako treba

Trener Željezničara Amar Osim prokomentarisao je iznenađujući poraz svoje ekipe od Mladosti.
Amar Osim

Foto: sport1.ba

Fudbaleri Željezničara rezultatom 1:0 su na svom terenu poraženi od ekipe Mladosti i ovaj ishod će definitivno biti jedno od najvećih iznenađenja sezone, a nakon susreta se na konferenciji za medije javnosti obratio Amar Osim.

– Igrali smo protiv ekipe koja se držala plana igre koji je jedini moguć u ovim trenutnim okolnostima. Bili su prilično pametni i organizovani, nisu se nijednog trenutka rasuli, gol im je pomogao da se svog plana još više pridržavaju. Gol koji je pao kao posljedica individualnog kvaliteta igrača kojeg nismo mogli kontrolisati cijelu utakmicu. Ne samo zbog gola već zbog milion situacija. Naš napadački tempo je sasjekao. Imamo to što imamo, falilo nam je igrača koji imaju svoje kvalitete, imali smo svoje šanse, ali očigledno nije bio dan da lopta uđe preko linije. Kad se izgubi, to se zaboravi, no imali smo dovoljno situacija da damo gol. To nismo uradili, te mi preostaje da čestitam Mladosti na pobjedi. Čim pobijediš, a da ti niko ne pomogne, znači da je zasluženo. Dali su super gol, odbranili se nakon toga i opet kažem moram im čestitati, rekao je Osim i dodao:

– Igrači imaju trenera koji je tu da ih upozori i da učini da igrači bolje reaguju. Neke stvari nismo bolje riješiti. Očigledno je da smo se cijelu utakmicu patili. To nije stvar olakog shvatanja već nismo imali rješenje za bitan dio utakmice. Danas nismo uspjeli riješiti problem Nedima Hadžića i to nam je predstavljao ogroman problem na ovoj utakmici.

– Svaki poraz je u nezgodnom trenutku bez obzira u kojem je kolu pogotovo kad izgubiš protiv ekipe gdje si favorit. Treba otići na put u utorak, skupit se, vidjet koliko ćemo igrača imati i u totalno drugačijem kontekstu pokazati drugačiju sliku. Ne ponavljati greške protiv Mladosti, Maccabija ili Devetaka…

– Ne treba dijeliti utakmice na domaće i gostujuće. Definitivno je da kad igraš kući protiv ekipe koja ne igra često na ovakvom terenu velika prednost. Mi to nismo iskoristili, ali okej. Nisam mislio da ćemo zapeti tako brzo jer smo u prve dvije utakmice kući ušli u drugačijem ritmu, te nametnuti naš tempo igre. Od prve minute danas vidjelo se da nešto nije kako treba, taj gol je nas dodatno usporio, noge nam odsjekao i očigledno je da ima igrača koji se ne mogu nositi sa pritiskom. Neću govoriti koji su to igrači, ima tu još puno posla.

Izvor: Sport1.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P