PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Borac počeo sa rješavanjem igračke križaljke

FK Borac su napustila dva igrača, dvojica su na izlaznim vratima, a stigla je i jedna prinova.
Marko Mirić

Foto: Banjaluka.net

Fudbalski klub Borac je jučer, kao i većina premijerligaša, počeo sa grupnim treninzima. Ono što se moglo primjetiti je da na prvom treningu nije bilo nekoliko igrača. Na prvom okupljanju nisu se pojavili Demir Jakupović, Zoran Milutinović, Vladimir Volkov i Marko Mirić. Banjalučani su zvanično saopštili da Jakupović i Milutinović više nisu članovi kluba iz Platonove.

“Istina je da smo sporazumno raskinuli saradnju sa Zoranom Milutinovićem, kojem želimo sve najbolje u nastavku karijeru. Naša procjena je da u narednom periodu treba da pružimo šansu mladim igračima i nam je potrebna svježa krv u ekipi”, rekao je direktor Dejan Lukendić.

I Demir Jakupović je banjalučkom klubu poželio sve najbolje. “Sporazumno smo raskinuli saradnju jer se nismo dogovorili oko uslova za nastavak i mislim da su obe strane zadovoljne dogovorom. Klubu želim sve najbolje”, podvukao je Jakupović.

Kada su u pitanju Volkov i Mirić, oni su u toku pandemije napustili grad na Vrbasu. Mirić je bez saglasnosti kluba napustio Banja Luku i sa porodicom otišao u Srbiju, dok je Vladimir Volkov dobio dozvolu da posjeti roditelje. Bivši fudbaler Crvene zvezde i Lokerena ugovor sa “crveno-plavima” ima do juna 2021. godine, a Volkovu ugovor ističe za nešto više od mjesec dana, ali su vrlo male šanse da njih dvojica i naredne sezone budu članovi Borca.

“Nikom nije jasno zašto je to trebalo Miriću, koji je bio u Banjaluci, sve do prije desetak dana, a onda je bez dozvole odlučio da ode. Nije na meni da odlučujem o tome, ali će sigurno protiv njega biti podnesen disciplinski postupak. Volkov je tražio dozvolu da ide, dali smo mu saglasnost, ali sada ako želi da se vrati mora da ide u karantin. Vidjećemo u narednim danima kakav će biti njihov status i da li će ubuduće uopšte biti naši članovi. Sve će zavisiti i šefa stručnog štaba Vlade Jagodića, koji će odlučiti da li se uklapaju u njegovu koncepciju”, naglasio je Dejan Lukendić.

I na kraju, klub je doveo i jednu prinovu za sljedeću sezonu, obzirom na to da je izvjesno da se ova neće nastaviti. U pitanju je ofanzivac Dino Kalesić, koji je posljednji angažman imao u Rudaru iz Prijedora. Kalesić je rođen 6. decembra 1997. godine u Tuzli i u prošloj sezoni je u dresu Rudara postigao 3 gola u 11 ligaških utakmica, a odigrao je i dvije utakmice u Kupu BiH, te tri u Kupu RS-a. Ponikao je u juniorima Olimpika, a igrao je još za Bratstvo iz Gračanice i TOŠK iz Tešnja.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P