PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Hoće li FK Sarajevo dobiti stadion na korištenje?

Iz izvora bliskih općini, za sutra je zakazana konferencija za novinare sa predstavnicima FK Sarajevo.

Iz izvora bliskih Općini Centar, pojavila se informacija da je za sutra zakazana konferencija za novinare na kojoj će, osim predstavnika općine, prisustvovati i predstavnici FK Sarajevo. Glavna tema konferencije za novinare, koja će se održati na stadionu Asim Ferhatović Hase, će biti upravo stadion.

Prema informacijama od našeg izvora, Općina Centar je pripremila svu dokumentaciju i ugovore prema kojima bi FK Sarajevo dobio na višegodišnji period stadion na korištenje za simboličnu cijenu. U sporazum je uključeno samo upravljanje stadionom, dok bi općina i dalje raspolagala parkingom i ostalim zemljištem oko stadiona. 

Kako tvrdi izvor, ostaje samo na Upravi FK Sarajevo da potpiše ugovor i momentalno može početi sa ulaganjima u stadion. Izvor nije spomenuo vremenski period na koji će Sarajevo dobiti stadion na raspolaganje. Iz općine su htjeli da to bude 99 godina, ali to pravno nije moguće, pa će sigurno biti neki razumniji vremenski period.

Konferencija za novinare je zakazana za 12 sati, a ostaje nam da sačekamo sutra i da vidimo da li su izvori bili u pravu. 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P