PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Kako su Lazarević i Žižović vidjeli sinoćnju utakmicu

Šta su rekli trener Slobode Mile Lazarević i trener Radnika Mladen Žižović poslije međusobnog duela njihovih ekipa.
Sloboda - Radnik

Foto: RTV Slon

Sloboda je sinoć u solidnoj utakmici pobijedila Radnik sa 2:1. Kuriozitet ove utakmice su čak dva autogola, po jedan na obje strane. Pročitajte utiske oba trenera nakon prvog premijerligaškog kola.

Mile Lazarević: “Sasvim zaslužena pobjeda protiv jednog izuzetno kvalitetnog protivnika. Mi smo dobro otvorili i kontrolisali utakmicu. U trenucima kad smo mogli postići i treći gol jer je Radnik krenuo na sve ili ništa mi nismo uspjeli, i primili smo autogol. Ipak, momci su fenomenalno odigrali, srcem, i ova divna publika i sve je bilo fenomenalno.”

Lazarević je još dodao da Sloboda neosporno posjeduje kvalitet i da je ekipa funkcionisala kao kolektiv, te da je to bilo ključ pobjede. Lazarević je rekao da će Sloboda i u nastavku prvenstva igrati borbeno i angažovano i da će rezultati doći.

Trener gostiju Mladen Žižović je na početku konstatovao kako zna u čemu je bio problem u utakmici protiv Slobode. “Što se prije mi prilagodimo i prebacimo na bh. fudbal poslije jedne europske avanture biti će nam svima lakše. Smatram da je danas Sloboda sasvim zasluženo pobijedila. Možda smo mi mogli pred kraj utakmice u nekim situacijama malo bolje reagovati, ali to je u ovom momentu naš maksimum”, rekao je trener Radnika.

Žižović je još rekao da je za bolji rezultat nedostajalo više konkretnosti u napadu, te da je ekipa napravila puno grešaka u prvom poluvremenu, pogotovo u zadnjoj liniji.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P