PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Određena su službena lica za utakmice šestog kola PLBiH

Lokalni derbi Borac - Krupa sudiće arbitar Dragan Petrović iz Banja Luke.
Sudije

U subotu i u ponedjeljak je na rasporedu pet utakmica šestog kola Premijer lige BiH, dok je duel između Željezničara i Zrinjskog odgođen zbog nastupa ta dva kluba u kvalifikacijama za Europa ligu.

U subotu će od 16:30 prvi na teren istrčati igrači Mladosti i Olimpika. Taj meč će suditi Mateo Musa iz Čitluka, a asistiraće mu Jure Musa i Boris Dujmović. Četvrti sudija na toj utakmici će biti Antoni Bandić.

U 19 sati će započeti utakmica Velež – Tuzla City, koju će suditi Haris Kaljanac iz Sarajeva, sa asistentima Dženanom Milićem i Amirom Kadićem. Četvrti sudija u Mostaru će biti Frano Jelić.

Sat vremena kasnije u Tuzli igraju Sloboda i Široki Brijeg. Pravdu na Tušnju će dijeliti Miloš Gigović iz Gradiške, sa asistentima Igorom Radakovićem i Senadom Ibrišimbegovićem, dok će četvrti sudija biti Dražen Marić.

U ponedjeljak su na programu dva meča, lokalni derbi između Borca i Krupe, te duel Radnika i Sarajeva. Pravdu će na meču u Banja Luci dijeliti Dragan Petrović iz Banja Luke, sa asistentima Aleksandrom Smiljanićem i Josipom Čolićem, te Aleksandrom Njegomirovićem, koji će biti četvrti sudija.

Zoran Grbić iz Prijedora je glavni sudija utakmice u Bijeljini, a asistiraće mu Radislav Kačavenda i Davor Beljo. Danijel Bojo iz Kiseljaka će biti četvrti sudija na Gradskom stadionu u Bijeljini. Meč u Banja Luci počinje u 16, a u Bijeljini u 18 sati.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P