PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Sergej Jakirović najavio promjenu pravila o odgodi premijerligaških utakmica naredne sezone

Trener Zrinjskog je govori o odgodi utakmica

foto: hskzrinjski.ba

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović bio je prije nekoliko dana gost podcasta Opsajd, gdje je sa novinarima Sašom Ibruljom i Ismetom Turšićem govorio o brojnim temama vezanim za domaći fudbal.

Govoreći o predstojećem evropskom nastupu Zrinjskog, Jakirović je istakao da je Nogometni/Fudbalski savez BiH promijenio pravila o odgodi utakmica, te da će klubovi učesnici u evropskim takmičenjima imati pravo na odgodu do tri premijerligaške utakmice po sezoni, bez saglasnosti svojih protivnika.

Ova odluka još nije formalizirana u pravilniku Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, ali s obzirom na to da je Jakirović govorio o njoj, evidentno je do klubova već došla informacija o namjeri da pravila budu prilagođena.

Zrinjski u prvom kolu Premijer lige BiH gostuje Slobodi, dok Tuzla City gostuje Sarajevu, a Borac dočekuje Slogu Doboj. Velež je u prvom kolu gost Posušju, a sve su ove utakmice pod znakom upitnika, s obzirom na pravila.

U drugom kolu, Borac je domaćin Sarajevu, Tuzla City Posušju, Zrinjski Željezničaru, a Velež Igmanu. U ovisnosti od rezultata evropskih utakmica naših predstavnika, moglo bi se reći da je ugroženo i odigravanje ovih utakmica u prvobitno planiranom terminu.

Kompletno gostovanje Sergeja Jakirovića u podcastu Opsajd pogledajte u prilogu.

 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P