PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Široki ima brojne probleme u kadru, Karačić poručuje: Ne smije nam to biti izgovor

Široki Brijeg je domaćin Slobodi u posljednjem duelu 13. kola Premijer lige BiH
Toni Karačić

Fudbaleri Širokog Brijega večeras su domaćin Slobodi u posljednjem susretu 13. kola Premijer lige BiH, a domaći tim je pod velikim imperativom pobjede, no bodovi su jako bitni i gostima, koji su serijom lošijih rezultata u posljednje vrijeme došli u dosta nezgodnu poziciju i mogli bi se boriti za opstanak.

Širokobriježani igraju dosta lošu sezonu i imaju 14 bodova te su i sami praktično u borbi za opstanak, a protiv Slobode koja ima 13 bodova bi eventualno riješili jedno pitanje i mogli se posvetiti borbi za gornji dio tabele. No, i sami imaju dosta kadrovskih problema.

“Sloboda je promijenila trenera, i napravit će neke promjene u kadru, a ne možemo prognozirati ni kako će trener Milenko Bošnjaković postaviti igru, tako da moramo gledati samo sebe. Dobro smo iskoristili prvenstvenu pauzu, radili smo vrijedno i računamo na tri boda, jer bismo sa njima uhvatili priključak sa gornjim dijelom tabele. Nedostaje nam čak 6-7 igrača, ali ne smijemo u tome tražiti izgovor. Nema izgovora ni za šta, mi želimo osvojiti tri boda”, kazao je Karačić u izjavi za Sportske novosti.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P