Veliko pojačanje stiglo u Široki Brijeg

Sjajni defanzivac se vratio u klub sa Pecare.

Bernardo Matić je na kraju prošle sezone napustio klub i bio je blizu odlaska u inostranstvo. Međutim, prije određenog vremena vratio se u Široki Brijeg i počeo trenirati sa ekipom, opet u nadi da će doći neka adekvatna ponuda iz vana. Obzirom da nijedna ponuda nije bila zadovoljavajuća za igrača, on je odlučio da ostane u Širokom Brijegu, pa je tako sada završena papirologija i potpisan je novi ugovor sa starim klubom.

Štoper, koji može igrati i na poziciji zadnjeg veznog, stekao je pravo nastupa i konkuriše za sastav u večerašnjem meču protiv Željezničara. Sigurno je da ga sada očekuje i puno jača konkurencija na stoperskim pozcijama u odnosu na raniji period, jer se ozbiljno nametnuo Stjepan Radeljić, a tu su i Jure Obšivač i Marko Jurić. Svakako treba spomenuti da je Matić postigao dogovor sa klubom da može napustiti Široki Brijeg ukoliko dođe neka dobra ponuda.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH – Premijer liga BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright plbih.ba 2019 Sva prava zadržana. Zabranjeno svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora. | PLBiH - Premijer liga BiH.