PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Zrinjski će igrati europske utakmice na svom stadionu

Iz kluba su odlučili da zakratko odgode radove na postavljanju nove podloge.

Foto: HŠK Zrinjski

Prvak BiH, HŠK Zrinjski, će predstavljati našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu prvaka ovog ljeta. Poznato je da je NFSBiH osigurao sredstva za postavljanje nove hibridne podloge na nekoliko stadiona, među kojima je i stadion u Mostaru. Radovi su već trebali početi, ali su iz Zrinjskog odlučili da ih odgode za par mjeseci, kako bi europske utakmice mogli igrati u svom domu.

“Nakon održanog sastanka s predstavnicima konzorcija (WICKR group AS, Hellasod SA, Tarkettsports b.v.) koji je od strane Nogometnog saveza BiH izabran kao izvođač radova u postavljanju hibridnih travnjaka na premijerligaškim stadionima, HŠK Zrinjski želi obavijestiti javnost da je donesena odluka da će se s realizacijom ovog projekta krenuti u drugoj polovici kolovoza.

Naime, nakon predočene dinamike radova koji uključuju uklanjanje postojećeg travnjaka, pripremu podloge i postavljanje hibridnog travnjaka, a što bi prema planiranim rokovima trebalo trajati ukupno 60 dana, HŠK Zrinjski je zbog više razloga, a najviše zbog predstojećih europskih utakmica, odlučio da je za početak radova najbolje rješenje druga polovica kolovoza.

HŠK Zrinjski također želi potvrditi kako je u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru već krenuo s potpunom rekonstrukcijom nogometnog terena koji se nalazi u sveučilišnom kampusu u Rodoču, a koji bi do početka radova na glavnom terenu stadiona HŠK Zrinjski trebao biti pripremljen za trenažni proces prve momčadi.

Kada su u pitanju radovi na rekonstrukciji sanitarnih objekata za gledatelje na stadionu HŠK Zrinjski, isti bi trebali biti završeni do prve utakmice u sezoni 2022./2023., a oni su samo nastavak procesa ispunjenja zahtjevnih kriterija kako bi stadion HŠK Zrinjski bio klasificiran kao stadion UEFA kategorije 3, zbog čega se konstantno radi na poboljšanju uvjeta za igrače, službene osobe i predstavnike medija sukladno UEFA Pravilniku o stadionskoj infrastrukturi, a sukladno istom u planu je i proširenje parking prostora na platou iznad službenog ulaza.”, saopšteno je iz HŠK Zrinjski.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P