PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Leotar predstavio tri pojačanja u jednom danu

Leotar je doveo nakon ranije predstavljenog Darka Đajića još dva igrača

foto: BFK Simm Bau

FK Leotar je nešto ranije predstavio iskusnog Darka Đajića kao svoje prvo pojačanje u ljetnom prelaznom roku, a nakon njega, klub je predstavio još dva igrača.

Članovi trebinjske ekipe postali su lijevi bek Filip Račić i napadač Milorad Albijanić, koji je rođen u Trebinju, ali nije dosad igrao za Leotar.

Filip Račić je rođen 15. februara 2003. godine, a karijeru je započeo u Borcu, odakle je išao prvo u Prnjavor iz Ljubića, a potom i u drugi banjalučki klub Željezničar. U Željezničaru je odigrao 12 ligaških utakmica, a jednom je nastupio i u Kupu BiH, prije nego se tokom zime vratio u Banjaluku, gdje je dobio mjesto kapitena i jednog od važnijih igrača u juniorskom timu, sa kojim je na kraju osvojio naslov prvaka. Na posudbu u Leotar dolazi kako bi imao što više prostora za igru, s obzirom na to da je konkurencija u Banjaluci izuzetno snažna.

Milorad Albijanić je došao iz BFK Simm Bau, za koji je prošle sezone odigrao 28 utakmica u Prvoj ligi FBiH, u kojima je zabilježio tri pogotka i tri asistencije. Bio je jedan od najstandardnijih u svom timu, a može igrati na poziciji centralnog napadača, ali i na pozicijama krilnih napadača, pa je zanimljiva opcija za ofanzivu Leotara. Albijanić je rođen 4. oktobra 1998. godine, a igrao je za juniore Zrinjskog, Zvijezdu 09, Igman iz Konjica te HNK Čapljina prije dolaska u Simm Bau. U Prvoj ligi FBiH dosad je odigrao 108 utakmica, u kojima je postigao 15 pogodaka i zabilježio 16 asistencija.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P