PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Potvrđene špekulacije: Govedarica od danas u mostarskom Zrinjskom

Viceprvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, objavio je da će njegov dres naredne sezone nositi Miljan Govedarica.

foto: FK Zvijezda 09

Bivši mladi reprezentativac naše zemlje Miljan Govedarica novi je igrač mostarskog Zrinjskog, sa kojim je potpisao ugovor na dvije godine.

Govedarica u Zrinjski stiže iz Zvijezde 09, u kojoj je igrao od proljetnog dijela prošle sezone. Ovaj krilni fudbaler je Zvijezdi pomogao prvo da uđe u Premijer ligu BiH, a potom i da opstane u takmičenju. Sa šest golova i tri asistencije u 21 utakmici bio je jedan od najboljih Zvijezdinih igrača, a naročito je uvjerljivo odigrao proljetnu polusezonu.

Prije Zvijezde, Govedarica je u čak tri navrata nosio dres matične Slavije iz Istočnog Sarajeva, a igrao je još za Slobodu i Olimpik u našoj zemlji. Jedina inostrana avantura bilo mu je kratko igranje za Donji Srem u Srbiji.

Zrinjski je prije dovođenja Govedarice u svoje redove doveo napadače Irfana Hadžića i Antonija Vidovića, pa postaje sve izvjesnije da će mostarski klub i naredne sezone imati respektabilnu ekipu, dovoljno kvalitetnu da se uključi u utrku za naslov prvaka BiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P