PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

UG Robijaši Zenica 1988 održalo novi sastanak sa gradonačelnikom Kasumovićem

Navijači Čelika održali su još jedan sastanak sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem.

foto: NK Čelik

UG Robijaši Zenica 1988 je održalo novi sastanak sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem. Tim povodom objavili su saopštenje, koje prenosimo u cjelosti i bez korekcija.

“Poštovani,

Ovim putem se oglašavamo povodom sastanka sa Gradonačelnikom, te želimo obavijestiti javnost da ni slučajno ne podliježu medijskom spinu koji nam se svima servira.

Na današnjem sastanku smo se sa Gradonačelnikom složili oko dvije stvari, revizija i ponovno proglašenje “NK Čelik” simbolom ovog Grada, iako je za ovo drugo bilo potrebno natezanje. Nismo vidjeli saradnju.

U postu pogledajte sa kakvim smo prijedlogom otišli Gradonačelniku. Ne želimo da gubimo vrijeme, pošto portali poput “Zenica.info” pišu da smo se dogovorili sa Gradonačelnikom oko svega, a nismo.

Da li mi poslije svakog sastanka moramo pisati demante ? Je li u ovom društvu normalno da se kaže jedno, a nakon 10 minuta drugo? Je li to cijena bavljenja politikom, a izgleda da jeste.

Ovo što smo mi ugrubo predložili se itekako dalo korigovati, ali ne možemo da trpimo obmanivanja i konstantno laganje javnosti i nećemo da svoj obraz kaljamo, on nema cijenu.

Na Bilinom Polju je prioritetet Reprezentacija BiH, Čelik nije, da smo svi na čisto sa tim. Ko god misli da je obrnuto, neka slobodno od današnjeg dana bude uvjeren u to da je reprezentacija prva, a Čelik drugi. Čeliku je uzet stadion na perifidan način i dat Savezu i reprezentaciji kad god njima treba, a Čelik je imao pravo trenirati tu dva puta sedmično i odigrati utakmice. Da se ne lažemo, da bi se sačuvao travnjak, uredno je da se dva puta sedmično trenira tu, ali ako je Čeliku dat stadion, odmah trebamo znati da je istom tom Čeliku dat travnjak, kancelarije i tribine. Prostori nisu dati NK Čelik te se od istih uplaćuje reprogram dugovanja i opet ostaje višak. Gradonačelnik nije želio da čuje o tome da se vrate prostorije i najam od istih NK Čelik. Radnici koji su zaposleni na stadionu se plaćaju klupskim parama, a NK Čelik nije vlasnik stadiona niti ima kontrolu nad istim.

Također, široj javnosti se podvaljuje priča oko naziva NK Čelik, promjene iz FK u NK. Da odmah sasiječemo u startu, radi se o istom klubu. FIFA je priznala sve naše titule i trofeje, od 1945 pa do danas. Dopuštanjem bilo kakvih malverzacija, da li je to promjena imena ili pokušaj promjene prefiksa, gubimo svu historiju od 1945 godine i počeli bismo navijati za klub iz 2020. To nije rješenje. Pred nama da gasi neko Klub, neće.

Potencira se priča kako Grad nije odgovoran ni za šta u Klubu i Grad nije imao veze ni sa čim. Ko je doveo Aydina Olguna ? U UO NK Čelik nije bilo ljudi iz Grada ? Šta je onda tamo radio Armin Mujkić ?

Otpis dugova javnih preduzeća bi se stečajem riješio?

Ne bi. Stečajem bismo se ugasili, narod ne treba da nasijeda na tu priču. U NO svih Javnih Preduzeća, između ostalog se nalaze njegovi ljudi. Mislite da se njegovim “aminovanjem” to ne može riješiti? Nemojmo se zavaravati.

Današnji sastanak nećemo okarakterisati kao uspješan, već kao vrijeđanje inteligencije, na šta smo strogo alergični.

Gradonačelnik se vodi floskulama kako su to pare građana i pokušava fintirati da kroz NK Čelik želimo uzeti novac građana Zenice. Čeliku ne treba ništa osim onog što ga sljeduje. Dok Tuzla izdvaja za Slobodu preko 1.000.000 KM , mi moramo cjepidlačiti i prositi za svoj Klub? Neće moći.

UG “Robijaši 1988” ovim putem izražava punopravno nezadovoljstvo na neefikasnost današnjeg sastanka i pošto mi ne vidimo partnera u Gradonačelniku, neka ga ni on ne vidi u nama. Nek ne uzima Čelik u prijateljskom svojstvu, kad mu to nije. Svjesno nas i javnost pokušava obmaniti floskulama koje smo već čuli. Mi od koga god smo tražili pomoć , gdje god smo pokucali, niko nije htio ući u klub bez podrške Grada i on to dobro zna, ali iskorištava. Dobro on poznaje materiju, no mi nismo ničiji poltroni ni pijuni, mi nemamo vlasnika. To i jeste problem i neka je. Naše namjere su čiste i jasne, njegove nisu, niti su ikada i bile.

Krajnje je vrijeme da se javnost uozbilji i očituje istog ovog Gradonačelnika kao trenutnog neprijatelja br. 1 NK Čelik. Da se razumijemo, protestima je bio očigledan pad jedne vlasti, novi se izgleda traže, pa šta bude, bude…

S poštovanjem,

UG “Robijaši 1988″ iz Zenice”, stoji u saopštenju navijača Čelika.

 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P