PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Sloboda dovela pet novih igrača!

Sloboda je danas dovela čak pet novih igrača!
Almir i Amer Bekić

FOTO: FK Sloboda

Nakon nekoliko dana zatišja, Sloboda je danas dovela čak pet novih igrača! Tri igrača su ranije u karijeri nosili dres tuzlanskog kluba, dok su dvojica prvi put u Slobodi. Povratnici u ekipu su golman Irfan Fejzić, te rođaci Almir i Amer Bekić. Pored njih dvojice, Tuzlake su pojačali i bivši štoper Željezničara Dejan Uzelac, te veznjak Dušan Ristić, doskorašnji igrač Sloge iz Gornjeg Crnjelova.

Almir Bekić u Slobodu stiže iz Sarajeva, sa kojim nije produžio saradnju po isteku ugovora. Zanimljivo, upravo je iz Slobode prije četiri godine i prešao u Sarajevo, sa kojim je osvojio duplu krunu. Almir Bekić je u Premijer ligi BiH odigrao 191 utakmicu, od čega 90 u dresu Slobode.

Almirov rođak Amer je također u nekoliko navrata nosio dres Slobode, a sada u ekipu stiže iz Zrinjskog, u koji je i stigao prije godinu dana baš iz Slobode. On je u Premijer ligi BiH odigrao 182 utakmice, od čega 38 u dresu Slobode.

Još jedan povratnik je dojučerašnji golman Željezničara Irfan Fejzić. Iskusni Fejzić je u karijeri branio za Sarajevo, Olimpic, Željezničar, Slobodu i Zvijezdu iz Gradačca, te je u Premijer ligi BiH odigrao 104 utakmice. U svom prvom mandatu u Slobodi gol Tuzlaka je čuvao 13 puta.

Dva nova imena su Dejan Uzelac i Dušan Ristić. Uzelac u Tuzlu stiže iz Olimpika, a nastupao je još za Željezničar i Drinu iz Zvornika. Ristić je vezni igrač koji je prošle sezone za Slogu odigrao 30 utakmica i postigao 10 golova. On je bio na probi i zadovoljio je čelnike tima iz Rudarske, pa je sa njim potpisan ugovor. Rođaci Bekić i golman Fejzić su potpisali jednogodišnju vjernost uz mogućnost produženja na još jednu godinu, Uzelac je potpisao dvogodišnji ugovor, dok nije poznata dužina Ristićevog ugovora.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P