PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

“Operacija Koševo” prioritet u odnosu na Europu

Borac večeras gostuje u Sarajevu, a iz tabora gostiju ističu kako je ovaj meč prioritet u odnosu na meč Europa lige.

Foto: FK Borac

Fudbaleri Borca nakon eliminacije iz Kupa Republike Srpske okreću se prvenstvu. Večeras izabranici Vlade Jagodića gostuju na stadionu Asim Ferhatović Hase kod ekipe Sarajeva u derbiju 7. kola m:tel Premijer lige BiH. Borac je na Koševu posljednji put slavio ligašku pobjedu 2010. godine, kada je bilo 1:0. Istina, tri godine kasnije crveno – plavi su ostvarili pobjedu 3:0, ali za „zelenim stolom“, s obzirom da je meč u 70. minutu, pri rezultatu 0:0, zbog utrčavanja domaćih navijača na teren registrovan službenim rezultatom. U martu 2015. Borac je slavio na Koševu rezultatom 1:2, u okviru Kupa BiH.

“Čeka nas derbi kola, susret dvije ekipe koje su trenutno na prvoj i trećoj poziciji na tabeli, uvažavajući da Sarajevo ima i utakmicu manje. Nije nam trebalo ovo u Prnjavoru, ali se desilo i ništa ne možemo popraviti. Ostaje negativan utisak i žal što nismo ostvarili ono što smo željeli u Kupu Republike Srpske, takmičenju u kojem Borac mora da ima ambicije. Kada je derbi, sve je moguće. Ko ima kakve rezultate, tradiciju… o tome ne želim da pričam. Sarajevo je klub za respekt. Trener Vinko Marinović, moj prijatelj, bivši igrač i saigrač, sada ljuti protivnik, nema poraz u prvenstvu i to treba naglasiti. Čeka nas težak zadatak, ali u tome je draž fudbala. Tokom reprezentativne pauze dobro smo radili i vjerujem da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu. Nakon dva poraza u derbijima protiv Željezničara i Širokog Brijega, idemo praktično kompletni i uvjeren sam da na Koševu možemo ostvariti rezultat koji nas ostavlja na prvom mjestu”, rekao je Vlado Jagodić.

Borčev šef struke u derbiju može računati na sve igrače osim nedovoljno oporavljenog desnog beka Sinišu Dujakovića.

“Nakon kratke pauze čeka nas derbi kola, protiv ekipe koja je predvođena sjajnim trenerom i igračima. Tabela, ipak, pokazuje da smo mi prvi i moramo dosta toga da se pitamo. Mislim da je krajnje vrijeme da počnemo da donosimo bodove sa strane, ako želimo da ostanemo na mjestu na kojem jesmo, a želimo i vjerujem da to zaslužujemo”, istakao je Borčev A reprezentativac BiH, Vladan Danilović.

Utakmica Sarajevo – Borac igra se večeras na stadionu Asim Ferhatović sa početkom u 20 sati, uz direktan prenos na kanalu Arena Sport.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P