PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

FK Sarajevo izrazio nezadovoljstvo radom nadležnih institucija: Ide li Bordo tim opet u Zenicu?

Bordo tim izrazio je nezadovoljstvo radom institucija

FK Sarajevo objavio je saopštenje u kojem je istakao nezadovoljstvo urađenim poslom u rekonstrukciji stadiona Asim Ferhatović Hase, koji ne ispunjava uslove za odigravanje evropskih utakmica.

Saopštenje FK Sarajevo prenosimo u potpunosti.

“Današnjom odlukom UEFA jasno je da su preostala samo 44 radna dana do učešća predstavnika glavnog grada Bosne i Hercegovine u Ligi prvaka, a neki od radova na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase još uvijek nisu ni započeli. 

Napominjemo da je stadion izuzetno neuslovan, sa oronulom okolinom, neuslovnim mjestima za gledaoce, te brojnim drugim nedostacima. Stadion ne ispunjava uslove za UEFA kategoriju 3 koja je obavezna za odigravanje utakmica od drugog pretkola evropskih takmičenja.

Prema UEFA-i da bi stadion zadovoljio uslove potrebne za kategoriju 3, na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase neophodno je postaviti grijače na terenu, obezbijediti radne sobe za medije i fotoreportere, proširiti platformu za TV kamere, te izvršiti modernizaciju sjedišta za medije. 

Također, golim okom svaki posjetilac može da vidi brojne druge nedostatke u vidu odlomljenih betonskih dijela, neokrečenih vanjskih i unutrašnjih prostora, prljavih tribina sa komadima smeća koji godinama trunu u procjepima i pukotinama stadiona…

Prethodno navedeno je potrebno sanirati i popraviti radi građana ovog grada i Općine Centar, jer oni ne zaslužuju poniženje gledanja utakmica Evropske lige i domaćih takmičenja pored komada odvaljenog betona ili smeća.

Obzirom na usporen tempo odvijanja radova, birokratske i druge komplikacije koje se javljaju svakodnevno, FK Sarajevo izražava zabrinutost da obećanja predstavnika nadležnih institucija neće biti ispunjena, te da će još jednom, najveći gubitnici biti navijači i grad Sarajevo, a posebno FK Sarajevo kao jedini redovni korisnik stadiona koji plaća visoku cijenu najma stadiona.

U slučaju da stanje ostane isto FK Sarajevo će biti prinuđen da utakmice najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi igra u Zenici, kojoj se još jednom zahvaljuje na sjajnom domaćinstvu prošle godine.

Fudbalski klub Sarajevo još jednom apeluje na sve nadležne organe, te širu javnost da se problematika neuslovnosti Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase shvati ozbiljno, te da se navijačima osigura siguran i čist stadion”, stoji u objavi kluba sa Koševa.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P