PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Amar Osim: Nadam se da se Čelik neće na nama vaditi

Željezničar će u okviru 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati Čelik, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i prvotimac, Antonio Pavić.

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkzeljeznicar.ba

– Činjenica je da zadnjih par utakmica, a Boga mi i ovu kući što smo igrali nismo bili na nivou, ni igrom, a ni rezultatski. Pokvarili smo dojam koji smo ostavili u dosadašnjem dijelu prvenstva. Igramo kući protiv protivnika koji je u nekoj mini krizi, jer kada izgubiš kući ti si u mini krizi. Mi se moramo vaditi, moraju se oni vaditi, ali nadam se da se oni na nama neće vaditi, rekao je Amar Osim dodavši:

– Protiv Čelika nikada ne možete reći da su upisani bodovi. To su teške utakmice, mi imamo rivalstvo koje datira od davnih vremena. Igrači obje ekipe igraju u ovoj utakmici drugačije od ostalih utakmica. Taj momenat nikada ne smijete zanemariti. Niko u ligi nije idealan protivnik, čak ni Zvijezda 09, pogotovo kada vidite kako igraju u gostima u zadnje vrijeme i kako gube utakmice u zadnje vrijeme. Ne znam ni da li su oni idealan protivnik, a kamoli Čelik koji ima bolje igrače od Zvijezde.

– Željo je prošle godine dobio 3:2 sa igračem manje u super uzbudljivoj utakmici, gdje su oni imali 2:1 i igrača više i zabili smo dva gola sa igračem manje. A izgubili smo u maju 2:1 od Čelika lagano kući, pa smo ih dobili u gostima. Nikakvih pravila nema. Mi se moramo pokušati vratiti našim bazama u igri, koje smo malo zapostavili i onda se imamo čemu nadamo. Bez toga se nemamo čemu nadati. Mislim na malo više kolektivnijeg duha. Malo smo ‘mlohavi’ u zadnje vrijeme. Moramo biti čvršći, energičniji. Nismo takvi u zadnje vrijeme. Nekada jesmo, nekada ne. 

Nako Osima predstavnicima medija se obratio i lijevi bek Željezničara Antonio Pavić.

– To je sve sastavni dio fudbal, te oscilacije i na nama je da to što kraće traje. Nekada to traje duže, nekada to kraće traje. Drago mi je da sam uhvatio neki kontinuitet igara. Željezničar može puno bolje i na nama je da probamo da pobijedimo Čelik i da se vratimo na pozitivan niz i da do pauze, a ne nema puno utakmica, ostvariti što bolje rezultate i da na odmor odemo sa što boljim plasmanom, rekao je Pavić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P