PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Amer Hiroš: Čeka nas teška utakmica

Novi kapiten Mladosti ipak vjeruje da se njegova ekipa može vratiti neporažena iz Banja Luke.

Foto: Sport1.ba

Novi kapiten Dobojana vjeruje da će njegova ekipa imati svoje prilike u Banjaluci. Uprkos brojnim problemima sa kojima se susreo njegov klub u proteklih mjesec dana Amer Hiroš vjeruje da Mladost može izbjeći poraz na teškom gostovanju.

Na otvaranju nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine dobojska Mladost ima izuzetno težak zadatak. Tim iz predgrađa Kaknja će na gostovanje ekipi Borca u Banjaluku.

Početkom mjeseca jula više od 20 osoba iz FK Mladost DK uključujući igrače i članove stručnog štaba je bilo pozitivno na Covid-19, a potom su sve aktivnosti kluba stopirane na gotovo mjesec dana, tako da Dobojani u novu sezonu ulaze praktički bez priprema.

Istina Dobojani su odigrali dva kontrolna susreta u posljednjih sedam dana, ali sigurno je to nedovoljno da se uigra tim Fahre Šolbića pred prvi zvanični meč u novoj sezoni.

– Gostovanje u Banjaluci će biti izuzetno teško. Vjerujem da ćemo imati svoje prilike protiv Borca i da ćemo iste na najbolji mogući način iskoristiti. Veći dio priprema zbog problema sa korona virusom nismo svi bili zajedno na okupu, ali ne treba da tražimo alibi. Pružit ćemo svoj maksimum i pokušati ispoštovati zamisli trenera Šolbića i Banjaluku napustiti neporaženi, rekao je Amer Hiroš, novi kapiten Mladosti pred putovanje u Banjaluku za Sport1.ba.

Ekipa Mladosti će i u novoj sezoni Premijer lige BiH imati najmlađu ekipu u ligi, a kako je najavljeno iz tabora Dobojana primarni cilj ekipe uz opstanak u premijerligaškom društvu je afirmacija mladih igrača.

Izvor: Sport1.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P