PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Bekrić junak Plavih, Željezničar savladao Tuzla City

Fudbaleri Željezničara su u okviru 10. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Tuzla City sa 1:0.

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

Fudbaleri Željezničara su u okviru 10. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Tuzla City sa 1:0.

Karjašević u drugoj minuti šutira sa 25 metara, lopta odlazi malo pored gola Željezničara. Četiri minute poslije Barišić glavom pokušava nakon ubačaja Maksimovića, ovaj put udarac hvata Erić. I u narednom napadu zaprijetila je Tuzla, udarac Maksimovića iskosa otišao je daleko od gola.

Željezničar u 13. minuti prijeti prvi put. Bekrić je sa strane ubacio, a Lendrić iz peterca iz duela šutirao pored gola. Sjajna akcija Željezničara u 17. minuti, Subašić je ubacio, a Bekrić glavom šutirao i pogodio stativu. U narednom napadu Alispahić se driblingom rješava dva igrača, potom šutira, ali lopta odlazi malo pored gola.

Maksimović je fino povukao loptu u 27. minuti, šutirao sa 20 metara, Erić lijepo odbio u korner. Minutu poslije nakon ubačaja Nukića Maksimović koljenom sa pet metara prebacuje gol Plavih. U 29. minuti uzvraćaju Plavi sa Grbavice. Nakon kornera lopta dolazi do Mujezinovića koji iskosa sa osam metara hvata volej, ali lopta je išla direktno u Muminovića koji je uhvatio loptu. Samo dvije minute poslije isti igrač prijeti, Bekrić je ubacio, Mujezinović glavom šutira pored gola. Bekrić u 38. minuti gura za Mujezinovića koji izlazi pred gol, zaobilazi Muminovića, ali Kojić spašava.

Milićević u 41. minuti šutira sa skoro 35 metara, ali Muminović odličnom paradom brani. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U 48. minuti velika prilika za Tuzla City. Prvo je udarac Karjaševića odbio Erić, potom su tri fudbalera šutirala iz peterca, a Plave je spasio Erić i prečka gola. Igrači Željezničara prijete u 61. minuti, Bekrić lijepo ostavlja za Mujezinovića čiji udarac iskosa ponovo brani Muminović. Željezničar je poveo u 62. minuti. Alispahić je gurnuo za Bekrića koji je izašao pred gol Tuzle i sa 20 metara lijepo pogodio mrežu gostiju.

Bekrić u 70. minuti iz slobodnog udarca šutira, Muminović hvata. U 74. minuti Kosorić glavom šutira, a Lendrić u petercu ne uspijeva zahvatiti loptu i Muminović otklanja opasnost. Crnkić u 84. minuti šutira sa deset metara, Erić odlično brani. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P