PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Bilbija na Pecari, Jelić u Mostaru

Poznato ko će suditi zaostale mečeve četvrtog kola PLBiH, koji će se odigrati u srijedu.
Sudije

U srijedu će se odigrati dvije zaostale utakmice četvrtog kola PLBiH, koje su odgođene zbog nastupa Sarajeva i Zrinjskog u Europa ligi. N/FSBiH je danas objavio ko će dijeliti pravdu na mečevima između Širokog Brijega i Sarajeva, odnosno između Zrinjskog i Zvijezde 09.

Pomalo iznenađujuće, derbi meč na Pecari sudit će Luka Bilbija iz Prijedora, a asistenti će biti Damir Lazić iz Brčkog, te Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva. Savez je za ovu utakmicu delegirao i dodatne arbitre, a oni su Zoran Grbić iz Prijedora i Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Zanimljivo, Tešanović će treću utakmicu zaredom biti asistent na utakmicama Sarajeva, dok je Bilbija sudio meč ova dva rivala odigran na Pecari prošle sezone, kada je Sarajevo slavilo prvu ligašku pobjedu u Širokom Brijegu. Utakmica na Pecari počinje u 20 sati.

Drugi zaostali susret će se igrati u Mostaru na stadionu HŠK Zrinjski, a gost Mostaraca je Zvijezda 09. Utakmica će početi u 19 sati a sudit će je Frano Jelić iz Širokog Brijega. Njegovi asistenti na ovoj utakmici će biti Goran Dujak iz Odžaka, te Emir Zahiragić iz Sarajeva.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P