PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Bubanja ne očajava i pored poraza: Ko se može nadigravati sa Sarajevom, može i sa ostatkom lige

Novi trener Zvijezde 09 nije imao previše razloga za nezadovoljstvo, iako je njegov tim poražen od Sarajeva

Porazom od 2:0 na stadionu Koševo od aktuelnog prvaka Sarajeva, na klupi Zvijezde 09 je debitovao novi trener Slavoljub Bubanja. Reklo bi se na prvu da je Sarajevo rutinski trijumfovalo, no to naprosto nije bio slučaj, jer je Zvijezda dobro napatila izabranike Husrefa Musemića, koji su tri boda osvojili bez da uspostave istinsku dominaciju kroz cijeli susret.

Svjestan je toga i trener gostiju, koji je nakon utakmice iskazao svoje zadovoljstvo prikazanom partijom.

“Rekao bih da smo mi zapravo imali kontrolu utakmice u prvom dijelu susreta, gdje smo zaista dobro stajali, nismo dozvoljavali Sarajevu da priđe našem golu a na drugoj strani smo stvorili nekoliko opasnih situacija, ne bih rekao prilika, ali situacija svakako da. Nismo uputili niti jedan adekvatan udarac i rekao sam to i mojim igračima, ne možemo dati gol bez da uputimo udarac. To je osnovna logika”, kazao je Bubanja, dodavši da je prvi gol Sarajeva potpuno okrenuo meč:

“Bilo se teško vratiti jer je to najlošiji mogući momenat za primiti gol. Pokušali smo u drugom poluvremenu igrati ofanzivnije od prve minute, a Sarajevo je vrlo rano stiglo do drugog gola. Nakon toga je utakmica iz naše perspektive izgubljena, ali opet smo se trudili da dođemo do jednog pogotka i mislim da smo ga na kraju i zaslužili. Žao mi je sa aspekta samopouzdanja što ga nismo postigli, jer to mnogo treba mojim igračima. Vidjeli ste kakve smo šanse promašili. Mislim da Zvijezda ima dosta potencijala, treba nam jedna pobjeda koja bi okrenula stvari u našu korist i mislim da bismo mogli ući u seriju dobrih rezultata. Stoga nam je meč protiv Veleža najbitniji u narednom periodu. Ja ipak mislim da je ovo dobar tim, ekipa koja se može nadigravati sa Sarajevom, može se nadigravati sa cijelom ligom”.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P