PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Čelik predstavio novog trenera

Imenovanje Božičića kao novog trenera se najavljivalo prethodnih dana, a danas je to i zvanično potvrđeno.

Foto: D. Dragičević

U toku sedmice najavljeno je da će novi trener Čelika biti Slaviša Božičić, a danas je na press konferenciji to zvanično i potvrđeno. Božičić je odmah naglasio da je počastvovan što je postao trener Čelika i posebno je pohvalio Robijaše, za koje je rekao da su najbolji navijači u BiH.

Nakon toga osvrnuo se na utakmicu 12. kola PLBiH, u kojoj Čelik dočekuje Široki Brijeg. “Dolazi nam protivnik koji je u usponu forme tako da ćemo imati jednu jako tešku utakmicu. Obzirom na to da sam stigao tek prije tri dana sigurno da ćemo imati malo problemčića u komunikaciji dok se ne upoznamo. Atmosfera se popravila i vraća se sampouzdanje, i iskreno se nadam da ćemo ostvariti pozitivan rezultat prije reprezentativne pauze”, rekao je novi trener Čelika.

Slaviša Božičić je potvrdio i da će doći trener Igor Jović, koji će biti njegov pomoćnik, te da će ostatak stručnog štaba činiti ljudi koji su i do sada bili dio NK Čelik. Božičić je u našoj zemlji osvojio titulu sa Modriča Maksimom, a u BiH je još vodio i Rudar iz Kaknja, Borac iz Banja Luke, Borac iz Šamca i Slaviju.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P