PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Gradimir Crnogorac podnio ostavku

FK Sloboda je ostao bez trenera.

Foto: FK Sloboda

Nakon serije slabih rezultata Gradimir Crnogorac se odlučio na povlačenje sa klupe.
“Odlazim teška srca, ali nadam se da će moj odlazak imati pozitivan efekat”, poručio je Crnogorac.

Gradimir Crnogorac od danas zvanično više nije šef stručnog štaba Crveno – crnih. Na podnošenje ostavke dosadašnji trener Slobode se odlučio nakon serije slabih rezultata na otvaranju proljetne polusezone m:tel Premijer lige BiH.

„Smatram da je u ovom trenutku najbolje za Klub – i za tim – da podnesem ostavku, jer Sloboda je ispred ličnih interesa, ispred svega. Odlazim podignute glave, dali smo sve od sebe i smatram da smo radili dobro i profesionalno od prvog do zadnjeg dana u Klubu. Smatram da Sloboda ima perspektivan tim i nadam se da će se sadašnja politika promovisanja naših mladih nastaviti. Želim još jednom da se zahvalim Upravi na pokazanom povjerenju i podršci. Slobodi naravno želim sve najbolje u nastavku prvenstva, to će uvijek biti moj klub. Odlazim teška srca, ali nadam se da će moj odlazak imati pozitivan efekat. Novom šefu stručnog štaba želim sve najbolje i naravno pružam punu podršku.“, poručio je Crnogorac.

Elmir Šećerbegović, predsjednik FK Sloboda, zahvalio se Gradimiru Crnogorcu i njegovom pomoćniku Nedimu Omeroviću na svemu što su do sada učinili za Klub:

„Ovim putem želim da se lično, kao i ispred Uprave, zahvalim Gradi i Nedimu na radu i požrtvovanosti. Jesenji dio sezone je odrađen odlično, ali nažalost proljetni dio nije krenuo kako treba. Na ličnoj osnovi, žao mi je što nas napušta tim stručnjaka koji je stasao u Slobodi i koji su i navijači Kluba, a ne samo uposelnici. Sama ta činjenica je i razlog što razumijemo ovaj potez, koji stavlja interes Kluba ispred ličnog. Gradi i Nedimu želimo uspjeh u sljedećem klubu, a naravno, uvijek ce biti dobrodošli u Slobodi”, istakao je Šećerbegović.

Gradimir Crnogorac je na klupu Crveno – crnih sjeo u decembru 2019. godine zamijenivši Milenka Bošnjakovića. Prethodno je u stručnom štabu naše ekipe radio kao pomoćnim Zlatanu Naliću i Miletu Lazareviću. Gradimir Crnogorac je bio i trener omladinskih selekcija Slobode.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P