PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Gradski stadion u Bijeljini dobio reflektore!

Od sada će se na još jednom stadionu u BH Telecom Premijer ligi BiH igrati noćne utakmice.

Poznato je da je uvođenje reflektorske rasvjete na sve premijerligaške stadione jedan od glavnih uslova koje je N/FSBiH postavio pred klubove uoči sljedeće sezone. Trenutno se na nekoliko stadiona pripremaju ili vrše radovi, a klub iz Semberije je u tome otišao najdalje.

FK Radnik je na svojoj zvaničnoj stranici postavio fotografije Gradskog stadiona u Bijeljini, na kojima se vide reflektori. Naravno, ovo ne znači da su radovi još gotovi, ali je izvjesno da ćemo u skorijoj budućnosti i mečeve iz Bijeljine gledati u noćnom terminu.

Pored Mostara, i Bijeljina je u ljetnom periodu izuzetno topla, što je do sada igračima predstavljalo problem. U Bijeljini su reflektori postavljeni, dok bi do kraja godine stubovi trebali stići i u Mostar, na stadion Rođeni.

Kada radovi u Mostaru i Bijeljini budu u potpunosti završeni, od trenutnih premijerligaša samo Zvijezda 09 i Mladost ne bi imali reflektore, ali su iz Mladosti poručili da i oni rade na rješavanju problema reflektora, kako bi spremno dočekali sljedeću sezonu, naravno ukoliko izbore opstanak.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P