PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Lalatović na izlaznim vratima

Po informacijama koje dolaze iz Srbije, Lalatović se vraća u domovinu i preuzima superligaša.

foto: FK Borac

Kada je predstavljen u Borcu, obzirom na njegov kvalitet i reputaciju, od Nenada Lalatovića su se očekivale velike stvari. Ipak, stvari nisu krenule po planu u Banjaluci, pa je Lalatović nakon samo tri utakmice podnio ostavku. Ostavka je stigla nakon ispadanja iz Konferencijske lige i remija u prvom kolu PLBiH protiv Sloge, ali uprava je istu odbila. Nakon nedjeljnog poraza od Sarajeva rezultatom 1:3, ponovo se pokreće priča o Lalatovićevom odlasku.

Ako je vjerovati medijima iz Srbije, odlazak iz Banja Luke je pitanje dana, a sljedeći klub u karijeri ovog trenera trebao bi biti superligaš Novi Pazar. Rukovodstvo ovog tima odavno je angažovano u akciji „dolazak Nenada Lalatovića“, a posljednjih dana, kako saznaje Sport Klub, ubrzani su i pojačani napori Novopazaraca u završnom „napadu“ na trenera.

Ovih dana rukovodeći kadar Novog Pazara, pojačan diplomatskim naporima počasnog predsjednika Rasima Ljajića, pomno prati vijesti iz Banjaluke, spremno da reaguje. Ljubav Nenada Lalatovića i novopazarskih poštovalaca fudbala odavno traje, pojačana u finišu prošle sezone, mogla bi brzo i da bude pretočena u konačan stisak ruku saradnje.

Da li već posle meča sa Partizanom ili mini-serije gostovanja u Bačkoj Topoli i Nišu, u ovom trenutku zavisi od više faktora, a u prvom redu od skoro izvjesnog rastanka Lalatovića sa rukovodstvom Borca. Za sada je sasvim izvjesno da je ta odluka na pomolu i Lalatovićevo konačno „da“ rukovodstvu Novog Pazara. U istom aranžmanu, put Novog Pazara mogao bi i Dragan Šarac, godinama provjereni saradnik potencijalnog šefa struke pazarskog tima.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P