PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Nenad Gagro pred debi na klupi Zrinjskog: Moj status u klubu me ne zamara

Nenad Gagro će protiv Tuzla Cityja voditi svoju prvu utakmicu na klupi Zrinjskog, a postoje brojne špekulacije da će mu ona ostati i posljednja

Fudbaleri Zrinjskog domaćin su ekipi Tuzla Cityja u susretu 16. kola Premijer lige BiH, a bit će ovaj meč debi za novog trenera Nenada Gagru, koji je tim preuzeo nakon smjene Harija Vukasa.

Gagro je dvostruki juniorski prvak BiH za Zrinjskim, no neizvjesno je dokad će ostati na klupi prvog tima, jer se špekulira da je on samo privremeno rješenje dok klub ne pronađe trenera kojeg zaista želi. Gagro se, međutim, svojim statusom i ne opterećuje previše.

“Nije mi to pitanje toliko bitno u ovom trenutku, ja sam ovdje na usluzi Zrinjskom. Uprava će donijeti pravu odluku, siguran sam jer godinama odrađuje kvalitetan posao. Evropa nam je dala nadu da možemo vratiti titulu u Mostar, ali nismo to pokazali u Premijer ligi BiH. Ekipa je podbacila, ima kvalitet za više, a ja još nisam otkrio u čemu je tačno problem jer sam prekratko tu. Dolazi nam jako nezgodan protivnik, sa kvalitetnim napadačem kakav je Ubiparip i kreatorom kakav je Sesar. No, imaju oni još kvaliteta, a mi ćemo pokušati implementirati neke stvari koje smo radili kroz treninge. Moramo dati sve od sebe da bismo ostvarili pobjedu”, kazao je Gagro. 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P