PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

NFSBiH “izdao” FK Sarajevo: Bordo tim sezonu ne počinje na Koševu?

FK Sarajevo po svemu sudeći neće u narednom periodu igrati na Koševu

Najavljena rekonstrukcija fudbalskih terena u našoj zemlji započela je na nekoliko stadiona, a jedan od onih koji još uvijek čekaju početak radova je stadion Koševo.

Nepoznato je kad će započeti rekonstrukcija terena stadiona Koševo, osim što se zna da mora započeti prije 31. decembra, kada je krajnji rok za početak radova. Za to vrijeme, klub se nije previše oglašavao, pa navijači nagađaju o tome kada će rekonstrukcija krenuti i koliko dugo neće moći prisustvovati domaćim utakmicama na stadionu Koševo.

U medijima su se još ranije javile špekulacije o tome da će Sarajevo svoje domaće utakmice igrati na Bilinom polju u Zenici jednom kad rekonstrukcija Koševa i zvanično krene, a iako tu poruku Sarajevo nije službeno objavilo i iskomuniciralo je navijačima, čini se da je takav dogovor već postignut i da će Zenica u narednom periodu biti dom FK Sarajevo.

Svi klubovi bili su dužni dostaviti savezu informacije o tome gdje će igrati svoje domaće utakmice, a savez je danas objavio informacije o rasporedu utakmica prvog kola. Iako je u međuvremenu utakmica između Sarajeva i Tuzla Cityja pomjerena, ona je u zvaničnoj objavi NFSBiH bila najavljena u Zenici, odnosno na Bilinom polju. Kada će FK Sarajevo i definitivno potvrditi da će igrati u Zenici, ostaje da se vidi.

Objava Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P