PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Obavljeno testiranje na Covid-19 u FK Radnik

Dalibor Kozić, golman FK Radnik, bio je zaražen korona virusom.
Dalibor Kozić

Dalibor Kozić Foto: www.fkradnik.ba

Obavezna kontrola na Corona virusa obavljena je u FK Radnik a analize su potvrdile da je Dalibor Kozić, golman Radnika, preležao ovaj virus iako nije imao nikakve simptome. Pored njega i pomoćni fizioterapeut Nikola Rebrović, takođe je imao isti slučaj a kod njih dvojice su se već stvorila antitijela, tako da bi oni trebali biti bezbrižni kada je ovaj virus u pitanju. I Kozić i Rebrović trenutno su u pogonu. Kozić aktivno trenira a Rebrović je tu na pomoći igračima.

Pored njih dvojice svi ostali igraći, člnaovi stručnog štaba, te svi drugi zaposleni u klubu negativni su na ovaj virus.
Trener Slavko Petrović privodi kraju prvu sedmicu priprema a kako je istakao zadovoljan je urađenim kao i fizičkom spremom igrača.

“Igrači su radili tokom ove pauze individualno tako da su došli sprmeni na pripreme. Očekuje nas još dvije sedmice u Bijeljini a potom putujemo na Zlatibor. U subotu ćemo odigrati i prvi trening meč protiv naših juniora, gdje ćemo dva poluvremena odigrati sa različitim postavama. Do odlaska na Zlatibor odigraćemo još jedan meč, a na pripremama ćemo imati priliku da odigramo još najmanje tri utakmice”, rekao je Petrović.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P