PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Radnik traži prvu pobjedu u novoj sezoni

Pred fudbalerima Radnika je novo iskušenje u Premijer ligi BiH.

Fudbalere Radnika večeras očekuje novo iskušenje u Premijer ligi, a ekipa u susret sa FK Tuzla City ulazi nakon pobjede nad Glasincom u Kupu RS od 3:1.

Domaća ekipa je u ovu sezonu ušla sa ambicijama da ostvare plasman u sam vrh tabele i izbore nastup na međunarodnoj sceni. Uložena su ogromna sredstva, dovedeni skupi igrači, no u redovima plavih vlada optimizam.

“Idemo na megdan Tuzli, ekipi koja je ove godine istakla velike ambicije. Prvenstvena pauza dobro nam je došla, malo smo se odmorili i spremno dočekujemo večerašnji duel. Tuzla je favorit no sigurno da će mnogo toga zavisiti od nas, od našeg pristupa igri, od borbenosti, a sigurno da će i doza sreće biti značajan faktor. Obećavam jednu bespoštednu borbu tokom cijele utakmice i nadam se da ćemo se mi radovati na kraju”, rekao je pouzdani veznjak Nedim Mekić.

U duelu protiv Glasinca trener Petrović dao je priliku drugoj postavi. Niti jedan igrač koji je počeo susret u Sokocu neće biti večeras u startnoj postavi, tako da su oni standardni imali priliku za nešto duži odmor.

Susret se igra večeras na stadionu Tušanj u Tuzli sa početkom u 20.oo sati, uz direktan prenos na kanalu Arena Sport.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P