PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Sarajevo otputovalo na pripreme u Sloveniju, stručni štab “prekrižio” još 9 igrača

Skraćen je spisak igrača Sarajeva za slovenske pripreme

foto: FK Sarajevo

FK Sarajevo otputovao je jutros na pripreme u Rogašku Slatinu u Sloveniju, gdje će boraviti do 6. jula. Planirano je tokom ovog dijela priprema odigravanje dva meča, a protivnici će biti TSC Bačka Topola iz Srbije, te Celje. Mečevi su planirani za 29. juni i 5. juli u terminu od 18 sati i 30 minuta, a najavljeni su i prenosi utakmica u klupskoj režiji.

Stručni štab je selektirao 26 igrača za pripreme u Sloveniji, a njihov raspored po pozicijama izgleda ovako.

Golmani: Belmin Dizdarević, Muhamed Šahinović, Arman Šutković

Odbrana: Vlatko Drobarov, Nihad Mujakić, Marin Aničić, Muharem Trako

Bekovi: Nemanja Tomašević, Đani Salčin, Enedin Mulalić

Vezni red: Andrej Đokanović, Rifet Kapić, Frane Čirjak, Tarik Ramić, Daniel Avramovski, Dal Varešanović, Rijad Kobiljar, Haris Ališah

Krilni igrači: Asmir Suljić, Ivan Ikić, Adnan Džafić, Irfan Ramić, Kenan Lamadžema

Napad: Hamza Čataković, Nardin Mulahusejnović, Mersudin Ahmetović

Sarajevo je ranije otpisalo dosta igrača, a čini se da će biti u narednom periodu još odlazaka iz Bordo tima. Krste Velkoski je raskinuo ugovor, Selmir Pidro je prešao u MLS, a Halid Šabanović će u Francusku. Ugovori su istekli Borisu Cmiljaniću, Draženu Bagariću, te Darku Laziću i Darku Bodulu, a struka više ne računa na Kerima Palića, Adnana Šećerovića, Amera Dupovca, Mirka Oremuša i Anela Hebibovića.

Igrači koji su se vratili sa posudbi, a koji nisu na listi putnika za pripreme su: Vicko Ševelj, Hamza Bešić, Haris Konjalić, Armin Imamović i Kenan Dervišagić.

Također, na listi putnika na pripreme nema ni Dine IslamovićaMihajla Jovaševića Faruka Hodžića, koji imaju ugovore sa FK Sarajevo, a ni golman Adnan Kanurić neće sa ostatkom ekipe putovati u Sloveniju, pa je za očekivati da u narednim danima ovih devet igrača riješi status u FK Sarajevo.

Sarajevo će po povratku sa priprema odigrati još jednu prijateljsku utakmicu na stadionu Koševo. Planirano je da bude odigrana 10. jula kao generalna provjera za početak prvenstva, a ime protivnika bit će naknadno poznato.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P