PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Skočibušić: Teško se snaći na onakvom terenu; Crnogorac: Bili smo bolji, brži, spremniji

Sloboda je slavila prvenstvenu pobjedu nakon 13 utakmica u kojima nisu osjetili slast trijumfa.

Foto: Tuzlanski.ba

Posljednju prvenstvenu pobjedu upisali su 14. septembra prošle godine, kada su bili bolji od Borca rezultatom 3:1. Junak pobjede bio je Amer Bekić, koji je postigao oba gola, a pročitajte šta su izjavili treneri obje ekipe nakon utakmice.

“Kad smo izvršili izmjene na poluvremenu, u drugom poluvremenu smo izašli dosta odlučnije. Imali smo nekakvu prividnu inicijativu, dali smo gol i pritisli smo Slobodu, ali nismo imali dovoljno snage da izjednačimo. Mislim da je drugo poluvrijeme bilo mnogo bolje i da je utakmica bila u drugom poluvremenu dosta bolja, te mislim da smo mi bili bolji u nastavku od Slobode. Teško se snaći na ovakvom terenu, Sloboda se dosta bolje snašla u prvom poluvremenu na ovakvom terenu. Imali su domaći teren, igrali su agresivnije i dali su na vrijeme golove i to je bio ključni momenat na ovoj utakmici. U nastavku prvenstva očekujem Čelik kao danas u drugom poluvremenu, borben, agresivan, i da probamo osvojiti što više bodova”, rekao je trener Čelika na ovoj utakmici Pavle Skočibušić.

“Želim da se zahvalim našim igračima na izuzetnoj borbi danas po veoma teškom terenu. Ovo su velike zasluge naših igrača, kroz pripreme i sve što smo radili i danas se pokazalo, i borba i želja i htijenje i napokon smo osvojili zaslužena tri boda. I Čelik se bori za opstanak i svaka utakmica im je bitna. Oni su dali zadnji atom snage ali ponavljam, naši su igrači danas jednostavno bili bolji, spremniji, brži i zaslužili su ovu pobjedu. Ova ekipa ima određeni kvalitet i mislim da će se iz utakmice u utakmicu dizati, da će to biti sve bolje i bolje i da ćemo do kraja prvenstva skupiti što više bodova”, rekao je trener Slobode Gradimir Crnogorac.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P