PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Stefan Janković: Radnik ima karakternu i kvalitetnu družinu i danas opet idemo na pobjedu

Radnik bi se pobjedom uključio u borbu za mjesto koje vodi u Evropu

Pomoćni trener bijeljinskog Radnika Stefan Janković kazao je u najavi današnje utakmice sa Zvijezdom 09 da njegov tim ima kvalitet i karakter i da može doći do osvajanja punog plijena na ovom gostovanju.

“Ostvarili smo vrlo bitnu pobjedu u utakmici u kojoj smo imali imperativ iste.  Mislim da smo bili pod velikim pritiskom i malo i fizički pali, ali u ova dva dana smo uspjeli da se “restartujemo” i da se pripremimo za lokalni derbi, slobodno mogu tako reći. Istina da je naš rival doživio debakl u Sarajevu, ali ne smijemo se opustiti zbog toga. Mislim da će protiv nas pokušati da se iskupe za to i respektujemo ih. U svojim redovima imaju individualni kvalitet na koji moramo obratiti pažnju i to je to. Mi tamo idemo da pobijedimo, opet smo pod imperativom pobjede, ali mislim da imamo i karakter i kvalitet da možemo iznijeti taj teret”, kazao je Janković.

Inače, Radnik ima 15 bodova i pobjedom se uključuje u borbu za gornji dio tabele, dok Zvijezda ima samo tri boda i prvi je kandidat za ispadanje iz lige. Meč Zvijezda 09 – Radnik igra se sa početkom u 16 sati.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P