PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Toni Karačić najavio bolje dane za Široki Brijeg: Hrabro, odlučno i kreativno za bolje sutra

Fudbaleri Širokog Brijega će u meču koji se može okarakterisati derbijem začelja dočekati ekipu Mladosti na Pecari

Foto: Jabuka.tv

Da je neko prije samo nekoliko godina najavio da će Široki Brijeg krajem septembra igrati derbi začelja premijerligaške tabele, bio bi proglašen u najmanju ruku lošim šaljivdžijom.

No, Široki Brijeg u susret desetog kola protiv Mladosti ulazi poravnat na tabeli sa ovom ekipom. Oba tima imaju osam bodova i trenutno se nalaze u borbi za opstanak, mada u hercegovačkom timu ne shvataju svoju poziciju toliko drastično lošom.

Novi trener Toni Karačić uz dosta je optimizma najavio duel protiv ekipe Mladosti.

“Zanimaju me samo utakmice koje slijede, pa ne mogu previše govoriti o onima koje su iza nas. Zamorno je igrati u ritmu srijeda-nedjelja kada pokušavate sustići prednost konkurenata, stoga je bitno da već od ove utakmice krenemo sa pobjedama. Moj cilj je jasan, hoću da gledamo hrabar, odlučan i kreativan Široki Brijeg, koji će praviti kvalitetan pritisak na odbranu protivnika. Igrači rade kvalitetno, svjesni su situacije i siguran sam da će adekvatno pristupiti utakmici protiv Mladosti, u kojoj očekujemo osvajanje punog plijena”, kazao je Karačić.

Mladost je u prošlom kolu sa 2:0 savladala Slobodu, ostvarivši prvi trijumf nakon dva mjeseca, ali trener Ibro Rahimić nakon te utakmice je kratko prokomentarisao da je pred njegovim timom jako mnogo posla, te se nije pojavljivao u medijima nakon te utakmice, očito fokusiran na izazove koji njegov tim čekaju na Pecari.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P