PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Usvojen prijedlog projekta o rekonstrukciji terena stadiona Asim Ferhatović Hase

Sinoć je nastavljena sjednica OV Općine Centar, na kojoj su usvojene odluke vezane za najveći bh. stadion.
Stadion Asim Ferhatović Hase

Nakon što je sjednica Općinskog vijeća Općine Centar jučer prekinuta usljed nedostatka kvoruma, ista je nastavljena u večernjim satima.

Ova sjednica je bila od posebnog značaja za FK Sarajevo, jer su se na dnevnom redu nalazile dvije tačke vezane za stadion Asim Ferhatović Hase, a u pitanju su odluke o davanju saglasnosti na Prijedlog aneksa II Ugovora o zakupu stadiona Asim Ferhatović Hase, kao i davanju saglasnosti na Prijedlog ugovora o učešću u zajedničkoj realizaciji projekta: „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“.

Vijećnici su na ovoj sjednici usvojili obje odluke, te se očekuje da uskoro započne rekonstrukcija travnjaka na najvećem stadionu u BiH. Nešto ranije su čelnici kluba sa Koševa najavili da će posljednji domaći meč prije rekonstrukcije odigrati u 3. kolu protiv Sloge, pa se čini da bi nakon toga zvanično trebali početi radovi.

Ukupna vrijednost rekonstrukcije glavnog terena stadiona Asim Ferhatović Hase, sa svim troškovima i obračunatim PDV-om, iznosi 2.487.405,03 KM. N/FSBiH je obezbijedio 1.938.207,97 KM, dok preostali iznos od 549.197,06 KM treba biti udio Općine Centar.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P