PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Velež nakon gradskog derbija pred novim izazovom

Utisci nakon pobjede u gradskom derbiju se još nisu slegli, a pred Veležom je novi izazov.
Feđa Dudić

Velež je prije tri dana slavio u gradskom derbiju protiv Zrinjskog, a navijači i igrači su do kasno u noć slavili pobjedu. Međutim, sada se sve to mora zaboraviti i ostaviti po strani, jer Mostarce čeka novi veliki izazov, odnosno novi derbi. Rođeni će u okviru trećeg kola Premijer lige BiH gostovati na Pecari kod ekipe Širokog Brijega.

”Vjerujte da se utakmica sa Zrinjskim već zaboravila. Istina da nam to daje vjetar u leđa, kada pobijediš onda i narasteš, ali sve to moramo ostaviti po strani”, kaže trener Veleža Feđa Dudić. 

Pred trenerom Dudićem nije nimalo lak zadatak, jer nakon velike pobjede došlo je i do velikog pražnjenja, pa će morati na neki način podići igrače.

”Ima pražnjenja, fizički i psihički. Ima dosta umornih igrača, vidjet ćemo na zadnjem treningu kod koga je ostalo svježine. Treba se pripremiti da Širokom odgovorimo trkački”, dodao je Dudić.  

Rođene čeka jedna od tri stopostotne momčadi u dosadašnjem dijelu.

”Široki je dosta bolji u igri prema naprijed, radi se o mladoj ekipi koja dosta trči. Po meni su Ćorić i Cipetić njihova glavna poluga. U zadnje vrijeme iskočio je mladi Jurilj, a Pervan je jako opasan na polušpicu. Igrali smo s njima prijateljsku, znamo koliko mogu i nema tu nikakvih nepoznanica”, zaključio je Feđa Dudić.

Utakmica između Širokog i Veleža igra se večeras od 19 sati na Pecari, uz direktan prenos na Arena Sport kanalu.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P