PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Velež ne želi odgodu derbija protiv Sarajeva

FK Sarajevo je zatražio odgodu nedjeljnog derbija protiv Veleža, a Mostarci su objasnili zašto su protiv odgađanja.

Foto: Arhiv AA

FK Velež uputio je jutros dopis FK Sarajevo u kojem ističu da ne žele odgodu nedjeljnog derbi meča.

Pismo prenosimo u cjelosti:

“Na početku, želimo da Vam iskreno čestitamo na pobjedi i prolazu u 2. pretkolo Lige prvaka, lijepom predstavljanju naše države, te da Vam poželimo puno sreće u narednoj utakmici protiv Dinama iz Bresta.

Kada je u pitanju Vaša molba za odgodu utakmice 5. kola m:tel Premijer lige BiH koja je na rasporedu u nedjelju 23. 8. 2020. godine u 19 sati, smatramo da Vaša ekipa ima najkvalitetniji i najširi roster u Bosni i Hercegovini, te da nema razloga za odgodu, s obzirom da je početak sezone, a imajući u vidu i veliku pauzu koja je nastala usljed pandemije Covid-19.

U slučaju odgađanja utakmice za neki naredni period, najveći problem bi napravili sami sebi jer bi igranje utakmica u ritmu subota-srijeda-subota, trenutni roster koji nema širinu kao Vaša ekipa, doveli u situaciju da usljed eventualnih povreda i akumuliranih kartona bude u velikim problemima.

Također, smatramo da bi odgodom utakmice utjecali na regularnost takmičenja, a svima nam je u cilju da ono bude na najvećem nivou.

Sa nadom da ćete razumjeti naš stav, unaprijed Vam se zahvaljujemo na razumjevanju, te još jednom želimo puno sreće u evropskom takmičenju”, poručuju iz FK Velež.

Takmičarska komisija N/FS BiH će danas odlučivati o zahtjevu koji je uputio FK Sarajevo.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P