PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Veznjaci Sarajeva i Željezničara na posudbi u Igmanu

Dva mlada igrača, po jedan iz Sarajeva i Željezničara, odlaze na posudbu u Prvu ligu FBiH.
Dženan Osmanović Željezničar

Foto: FK Željezničar

FK Igman iz Konjica će u sljedeću sezonu Prve lige FBiH ući jači za dva mlada vezna igrača Sarajeva i Željezničara, koji stižu na posudbu. FK Sarajevo će prvoligašu posuditi Amara Sabljicu, dok će FK Željezničar ustupiti na posudbu Dženana Osmanovića.

Amar Sabljica igra na poziciji veznog igrača, a za prvi tim Sarajeva debitovao je prošle sezone u Kupu BiH, u pobjedi njegovog tima nad Ljubuškim rezultatom 2:4. To mu je ujedno bila i jedina utakmica za prvi tim, a prijeko potrebne minute će tražiti u Konjicu.

Dženan Osmanović se tek vratio u Željezničar sa posudbe, započeo je pripreme ali sada odlazi na novu posudbu. Baš kao i Sabljica, i Osmanović je za svoj tim debitovao u Kupu BiH, u sezoni 2018/19, u porazu od Širokog Brijega rezultatom 2:0. Mladi veznjak je za Željezničar odigrao ukupno 8 utakmica i ubilježio je jednu asistenciju.

Prvi dio prošle sezone proveo je na posudbi u Radniku iz Hadžića, za koji je nastupio 10 puta i 2 puta se upisao u listu strijelaca. Drugi dio sezone trebao je provesti u Igmanu, ali zbog prekida sezone nije upisao nijedan nastup.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P