PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Veznjak produžio vjernost Bordo timu

FK Sarajevo je ovog ljeta produžilo ugovore sa velikim brojem standardnih prvotimaca.

Foto: FK Sarajevo

Danas je u klupskim prostorijama dogovoren nastavak saradnje između Đanija Salčina i FK Sarajevo u trajanju od četiri godine.

“U Sarajevu sam od 2014. i ono za mene predstavlja dom. U ovom gradu i klubu sam se odlično snašao i nije bilo nikakve dileme sa moje strane da li ću ostati i dalje na Koševu. Sarajevo je najveći klub državi i samo igranje za njega je ostvarenje sna, te se nadam da će se taj san i dalje uspješno nastaviti”, rekao je Salčin.

Salčin je za FK Sarajevo do sada odigrao 6 utakmica na kojima je postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju.

“Drago mi je da smo se dogovorili sa Đanijem. On je odličan i vrijedan momak koji se pokazao kao potencijal i na poziciji veznog igrača, a nakon toga i na poziciji lijevog beka i sigurno da je lijepo imati igrača takvog tipa u ekipi. Nadam se da će Đani nastaviti tamo gdje je stao i u sezonama koje su pred nama”, rekao je Emir Hadžić, koordinator sportskog segmenta u FK Sarajevo.

Đani Salčin je još jedan od igrača koji su prošli Akademiju FK Sarajevo u kojoj je od 2014. godine. Za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine ostvario je 31 nastup u kojima je uspio postići i jedan pogodak.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P