PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Branislav Krunić novi trener Borca, strukture vlasti odlučile pomoći klub

Branislav Krunić od danas je i zvanično novi trener banjalučkog Borca.

Nekadašnji veznjak trebinjskog Leotara i banjalučkog Borca Branislav Krunić postao je danas i zvanično trener novog premijerligaša, potvrdio je klub u saopštenju.

Krunić u Borac stiže nakon angažmana u klupskoj omladinskoj školi, a iskustvo je prethodno sakupljao i kao trener banjalučkog Željezničara, ali i Krupe na Vrbasu, koju je vodio početkom sezone 2018/2019 u Premijer ligi BiH.

Upravi Borca je kao jedan od kriterija za imenovanje Krunića poslužio njegov dosadašnji angažman u radu sa omladincima, jer Borac ima namjeru u budućnosti selektirati, afirmisati i promovisati mlađe igrače. Radeći u klupskoj omladinskoj školi, Krunić se već upoznao sa kapacitetima koje klub ima, a radeći u FK Željezničar iz Banja Luke imao je priliku adekvatno utjecati na razvoj mladih igrača, s obzirom da je prvi tim ovog kluba gotovo u potpunosti sastavljen od talentovanih igrača.

Borac želi povratak u vrh bh. fudbala, tim povodom klub će sutra održati i konferenciju za medije na kojoj će se javnosti obratiti Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Poznato je da su Dodik i Vico Zeljković, koji je alfa i omega Borca posljednjih godina, u bliskim rodbinskim odnosima. Dodik je najavio da će kompletna Republika Srpska stati iza Borca, a ostaje da se vidi u kojim kapacitetima se to planira ostvariti.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P