PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Iznenađenje ili očekivan razvoj događaja? Benjamin Tatar potpisao za Borac

Benjamin Tatar je prvo pojačanje Borca za narednu sezonu

Nekadašnji fudbaler Sarajeva Benjamin Tatar večeras je potpisao za banjalučki Borac, a klub je to potvrdio putem zvanične stranice, uz najavu velikih stvari od Tatara.

“Benjamin Tatar novi je fudbaler našeg kluba i prvo pojačanje u igračkom kadru za novu sezonu.

Rođen 18. maja 1994. godine, Benjamin Tatar, punu igračku afirmaciju stekao je u dresu FK Sarajevo koji je nosio na 81 utakmici.

Za to vrijeme, stekao je status jednog od najboljih fudbalera Premijer lige BiH i bio je među najzaslužnijim za dvije šampionske titule i trofej Kupa BiH koji su stigli na Koševo.

Nakon što je napustio Sarajevo, svoju igračku karijeru nastavio je u Saudijskoj Arabiji i Kuvajtu, a nakon godinu i po dana pečalbe vraća se na premijerligaške terene i po lijevom krilu špartaće u dresu FK Borac”, stoji u saopštenju FK Borac.

Svoj komentar njegovog dolaska dao je i potpredsjednik FK Borac Bogoljub Zeljković.

„Ugovor je potpisan na godinu dana uz opciju nastavka saradnje. Uvjeren sam da će Benjamin Tatar biti veliko pojačanje za naš klub, a njegov dolazak bio je i želja novog trenera Nenada Lalatovića. Sem Benjamina Tatara, sa kojim je večeras potpisan ugovor, privodimo kraju realizaciju još nekoliko transfera. Moguće je da ćemo u već u toku sutrašnjeg dana imati novine. Želimo da stvorimo kvalitetnu ekipu koja će biti u mogućnosti da ostvari najviše ciljeve.“, poručio je Bogoljub Zeljković, potpredsjednik FK Borac.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P