PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Još četiri igrača napustila FK Sarajevo

Četiri sada već bivša igrača Sarajeva mogu potražiti nove klubove.

foto: FK Sarajevo

Igrači i stručni štab FK Sarajevo nalazi se u Sloveniji, gdje su otputovali u sklopu nastavka priprema za novu sezonu. Pred odlazak u Sloveniju rukovodstvo kluba odlučilo je da “prekriži” 9 igrača.

Igrači koji su se vratili sa posudbi, a koji nisu na listi putnika za pripreme su Vicko Ševelj, Hamza Bešić, Haris Konjalić, Armin Imamović i Kenan Dervišagić, a na listi putnika na pripreme nema imena Dine Islamovića, Mihajla Jovaševića, Faruka Hodžića i Adnana Kanurića.

Danas je saopšteno da je klub raskinuo saradnju sa četvoricom prvotimaca, a Bordo dres u narednoj sezoni neće nositi Kerim Palić, Adnan Kanurić, Dino Islamović i Faruk Hodžić.

Adnan Kanurić je stigao u klub u oktobru 2020. godine, dok je Kerim Palić stigao prošlo ljeto. Palić je za Sarajevo odigrao 27 utakmica u kojima je upisao dvije asistencije, dok je Kanurić nastupio u tri meča.

Dino Islamović i Faruk Hodžić ponikli su u Akademiji FK Sarajevo. Islamović je upisao ukupno tri nastupa za seniore, a Hodžić je za prvi tim odigrao dvije utakmice.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P