PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

FK Borac će u povratničkoj sezoni u PLBiH nositi dresove kompanije Kelme

Prošle sezone igrači Borca nastupali su u dresovima kompanije Diadora.
Stojan Vranješ

Stojan Vranješ je kapiten i pravi vođa ove ekipe

FK Borac je prošle sezone u Prvoj ligi RS nastupao u opremi kompanije Diadora, dok će u ovoj sezoni igrači nositi dresove španske kompanije Kelme. Kelme je kompanija koja se tek probija na naše prostore, pa tako njihove dresove nose Istra i Rudeš u Hrvatskoj, kao i Vojvodina u Srbiji, te sada Borac. Također, i sudije u Srbiji nose dresove ovog proizvođača.

Veliki broj ekipa širom svijeta odlučio se za Kelme, od Alžira, Argentine, Rumunije, Australije, Indonezije i još mnogo zemalja, do matične Španije. Najpoznatija ekipa koja nastupa u Kelme dresovima je svakako Espanyol, a tu su još i Rayo Vallecano, Alaves, Huesca, Elche i drugi.

Obzirom da će Borac prvi put nositi dresove ove kompanije, danas je na Gradskom stadionu u Banja Luci održano slikanje povodom promocije nove opreme, a sutra će biti održana i zvanična press konferencija. Uloga manekena pripala je iskusnom Marku Jovanoviću, te kapitenu Stojanu Vranješu. Zahvaljujući našim sportskim prijateljima iz Banja Luke dobili smo fotografije sa današnjeg događaja, a pogledajte u galeriji šta je kroz objektiv zabilježio fotograf Nedeljko Matić.

[ngg src=”galleries” ids=”1″ display=”basic_slideshow”] 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P