PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Sarajevo bez Šerbečića u derbiju protiv Zrinjskog

Obje ekipe u ovaj derbi ulaze svega nekoliko dana nakon evropskih utakmica pa će trenerima biti teže izabrati najboljih odnosno najspremnijih 11 a utisak je da će više problema imati Husref Musemić.
Besim Šerbečić

FOTO: FK Sarajevo

U subotu starta nova takmičarska sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine a već u nedjelju ljubitelji domaćeg klupskog fudbala mogu posmatrati jedan od derbija sezone, Sarajevo na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović-Hase dočekuje Zrinjski.

Obje ekipe u ovaj derbi ulaze svega nekoliko dana nakon evropskih utakmica pa će trenerima biti teže izabrati najboljih odnosno najspremnijih 11 a utisak je da će više problema imati Husref Musemić. Trener Sarajeva sigurno ne može računati na Pidru i Stanojevića koji su od ranije povrijeđeni, Dupovac i Letić također imaju problema uoči starta sezone i upitno je u kakvom će stanju dočekati meč sa Zrinjskim, a sigurno je da na njemu neće igrati posljednje pojačanje Sarajeva, Besim Šerbečić.

Šerbečić je dobio crveni karton na utakmici između Radnika i Željezničara u sezoni 2017/18 nakon čega je ostvario transfer u Rosenborg i nikada nije odradio suspenziju zbog koje nema pravo nastupa u nedjelju protiv Zrinjskog. Moglo bi to predstavljati potencijalni problem za trenera Musemića ukoliko Dupovac ne bude spreman zaigrati u paru sa Darkom Lazićem.

Prvo kolo nove sezone PLBIH zbog suspenzija će propustiti i štoperi Mladosti, Željezničara i Širokog Brijega. Pravo nastupa za svoje timove nemaju Kenan Hreljić, Enes Sipović i Dominik Kovačić.

Priliku da debituju za svoje nove klubove ovog vikenda neće imati Adis Hadžanović (Tuzla City) i Dino Hasanović (Velež) zbog suspenzija koje su zaradili u prošloj sezoni igrajući za svoje bivše timove.

Na klupi Veleža ovog vikenda neće sjediti trener Ibro Rahimić čija suspenzija ističe 27. jula.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P